PDA

Zobacz pełną wersję : problem z konwersją do pdf z AC2008

dare.k
23-10-07, 12:42
Robie to juz na różne sposoby i wychodzą bzdury.
Mam ustawiona skalę 1:1 w AC. Wklejam obraz mapy warstwicowej ( z jpg), jest to format A3, zaznaczam i rozciągam ją tak aby 1cm na tej mapie był równy 1 jednostce w AC.
Następnie w opcjach drukuj wydaje mi się że powinienem drukować z funkcji okna w
skali 1:1. z obcja centruj wychodzi jak w pliku załączonym.

Jeśli w AC ustawie skale 1:10 to przy drukowaniu także 1:10 i wychodzi jak w załączniku (już lepiej parę kresek widać)
Inaczej w AC 1:1000 , i w drukowaniu również. i widać wszystko. Ale za małe.

próbował już ktoś tej opcji drukowania???

Lianka
24-10-07, 19:29
Nie mogę obejrzeć twoich załączników , nie wiem czemu nie mogę ich ani otworzyć ani zapisać...

Ja do zapisu w pdf używam programu PDFCreator (darmowy), który instaluje się w systemie jako kolejna drukarka. Wtedy wydruki do PDF mam dokładnie takie jakie sobie ustawię w arkuszach i nie ma problemu. Czasem tylko przy dużych plikach rastrowych wychodzą drobne niedoskonałości w jakości ale czytelność rastrów jest dobra.

edittttt
24-10-07, 20:02
U mnie również nie ma problemów z przerabianiem na pdf.
Zarówno z samego CADa, jak i za pomocą PDF MACHINE.
Jedyny problem pojawia się przy rastreach - gdy obracam wstawiony obraz, to "kliny" (te w stosunku do obrazu przed obróceniem) robią się oczojebnie zielone. Jest to jednak problem tylko przy pdf machine. Przeróbka z CADa działa dobrze.
Wg mnie przeróbka pdf machine daje dużo lepsze rezultaty jakościowe no i chyba plik jest mniejszy.