Zobacz pełną wersję : licencja przenośna
Witam!
Czy ktoś z Was przerabiał może licencję przenośną?
Za cholerę nie mogę tego rozgryźć.
Proszę instrukcję krok po kroku.
pozdr.
To proste :)
1. Najpierw instalujesz oczywiście program Civil 3D na drugim komputerze :)
2. Na tym drugim komputerze otwierasz Licencje przenośną
3. Na zakładce Licencja w lewym dolnym rogu masz Kod identyfikujący komputer, który spisujesz
4. Na komputerze z obecnie działającą licencja otwierasz Licencje przenośną
5. Na zakładce komputery klikasz Dodaj i wpisujesz jakąś nazwę dla nowego komputera oraz spisany dla niego kod identyfikujący.
6. Wracasz do zakładki Licencja i podświetlaszlicencję którą chcesz przenieść na inny komputer
7. Klikasz Eksportuj licencję
8. W okienku które się pojawi wybierasz komputer, na który ma być przeniesiona licencja
9. Możesz zaznaczyć Kod transferu wtedy zostanie wygenerowany kod, który trzeba wpisać na drugim kompie, lub Plik transferu (to chyba lepsze rozwiązanie) i klikasz na Dokonaj transferu
10. Na drugim kompie odpalasz ponownie Licencję przenośną i klikasz na Importuj licencję gdzie znów możesz wybrać Kod transferu i wpisać wygenerowany kod lub Plik transferu i wczytać wygenerowny plik
To by było chyba wszystko.
Jak będziesz dodawać do licencji komputery to dodaj też od razu ten na którym odpalasz Licencję przenośną a przy transferze do pliku zaznacz "Uwzględniaj całą listę komputerów w pliku" . Jeśli się nie mylę to jak to zaznaczysz to przy imporcie licencji na drugim kompie automatycznie załaduje ci się lista wszystkich komputerów i nie będziesz jej musiał od nowa wpisywać
Oczywiście za każdym razem jak zmieniasz komputer musisz dokonać transferu licencji od nowa bo za każdym razem kod transferu jest inny.
Życzę miłej zabawy z licencja przenośną. Ja ciągle zapominam o przeniesieniu...
Po przeczytaniu pierwszego zdania muszę napisać ... aleeeeeś mnie chwyciła za pysk!!!! :) I to na dodatek z Kalisz. :)
Dziękuję za instrukcję.
Po pierwszym przeczytaniu i tak mam młyn, no ale spróbuje.
Dziękuję
Pozdr.
m.
PS. Wszystko działa. :)
Przecież miała być licencja krok po kroku :D