PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd 1328 - Civil3D 2008

arkads
05-12-07, 18:39
Witam

Od niedawna mam Civil3D 2008 PL. Instalowałem go, a potem, SP2 oraz Polish Country Kits. Po restarcie i uruchomieniu (nie powiem, że w miedzy czasie nie było zwisów, przeciwnie, a nie powinny bo system na nowo stawiany i Civil jest pierwszą aplikacją instalowaną, a reinstal XP jest właśnie przez CIVILA 2008 bo po przerwaniu instalacji SP2 okazało się że nie da się odinstalować ani zainstalować CIVILA) okazało się, że nie ma Palety Narzędzi Civila. Pisze mi przy włączaniu błąd, że AeccUiModel.arx jest nie prawidlowym plikiem ARX. Co teraz zrobić?

Przy instalacji SP2 pojawia sie błąd taki jak na obrazku. Dodam że miałem uszkodzone sektory na dysku ale je usunąłem specjalnym programem producenta dysków oraz zrobiłem low format:

pozdrawiam

Darek
06-12-07, 16:06
Witam!
Na www.autodesk.com (http://www.autodesk.com) znaleźć można takie coś: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/item?siteID=123112&id=2865476&linkID=9240617 ... może się przyda

arkads
07-12-07, 14:12
W poprzedniej wersji Civila 2007 był podobny błąd ale podmieniłem jakiś plik *.arx z DVD i już się nie pojawiał przy starcie Civila. Tym razem to nie pomaga.

Ponadto już kiedyś zauważyłem, że w biurze jest problem z łączemi, duże pliki przychodzą czasem uszkodzone. Ściągałem więc SP2 kilka razy i błąd wyskakiwał ale za każdym razem dotyczył innego pliku *.TMP. Ściągnąłem więc poprawkę SP2 w domu i mam 100% pewności, że jest nie uszkodzona. Tym razem pojawiły się podobne błędy - info w załącznikach. Problem pliku AeccUiModel.arx nadal występuje. Mam przy starcie komunikat:

C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\Civil\AeccUiModel.arx jest
nieprawidłowym plikiem ARX.

Znalazłem w sieci podobny problem:

http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?threadID=599915

the following error happens as i start up de program
C:\Program Files\AutoCAD Civil 3D 2008\Civil\AeccUiModel.arx is an invalid ARX
file.

how nose about it

greez Brambo

i odpowiedź

Re: AeccUiModel.arx
A number of ARX files were updated with SP1. If the support paths in your current profile point to an older version of the ARX after SP1 is installed you will see this message. To fix, either copy the new files into the support path you use, or change your support path to point to the local machine first.

Jednak u mnie ścieżki są OK. Czy da się coś z tym zrobić? Czy ktoś miał podobny problem? Najgorsze jest to, że nie mam dostępu do palety narzędzi, a to podstawowa rzecz w CIVILU :(

Tymczasowo spróbuję zainstalować tylko SP1, a jeśli nie pomoże, to pracuje bez poprawek. Prosze jednak o pomoc, będę czekał.

Czyżby konieczna była kolejna poprawka do Civila? Autodesk mógłby rzadziej wypuszczać programy niż co rok, a za to sprawne. Jak na razie są same problemy. Wymienię tylko najgorszy problem czyli beznadziejny instalator zarówno Civila jak i poprawek. Wystarczy anulować instalacje poprawki i mamy po systemie. Nie da sie ani uruchomić Civila ani go doinstalować ani odinstalować, żeby jeszcze Autodesk wypuścił jakieś narzędzie do kompletnego usuwania Civila to było by w porządku, a tak to muszę się ratować obrazem z GHOSTA bo po każdej próbie trzeba przywracać obraz partycji C inaczej zabawa z Civilem zajeła by mi chyba miesiące. Czy mamy do czynienia z jednym wielkim bublem?

pozdrawiam

P.S. 1

próbowałem zrobić tak, że zmieniłem nazwy plików, które powodowały błędy, a więc: acadmap.arx i AcMapDwfApi.arx. Błędy nie wystąpiły jak poprzednio. Był tylko 1 błąd 1328 inastalacji z plikiem PT73.tmp tym razem. Nadal AeccUiModel.arx jest nieprawidłowym plikiem ARX i nie ma palety narzędzi :( Teraz to już nie wiem co można zrobić. Na razie bez Service Packów Civil działa tylko z Country Kit. Spróbuję jeszcze zainstalować Civila na innym kompie i zrobić aktualizację.

P.S. 2

Instalacja na drugim komputerze przebiegła bez problemów. Nie wiem czemu nie było żadnych błędów z plikami *arx mimo, że nie zmieniłem ich nazwy tym razem. Użyłem tej samej DVD i tego samego pliku SP2. Pojawił się błąd 1328 tym razem z plikiem PTE1.tmp . Teraz wydaje mi się, że poprawka SP2 zawiera błędy i nie należy jej instalować. Wiem, że na forum są inni użytkownicy C3D 2008 PL. Czy instalowaliście poprawkę? Jeśli tak to czy były te same błędy?