PDA

Zobacz pełną wersję : Podczas próby zapisu nie otwiera się okno dialogowe wyboru pliku

darion
10-06-07, 14:58
Witam!
Mam problem j.w. tzn. podczas otwierania i zapisywania rysunków Civil prosi mnie o wpisanie ścieżki dostępu w pasku poleceń i nie mam możliwości standardowego wyboru poprzez okno Windowsa (eskloprator). Prosze o pomoc. Z góry serdeczne dzięki!!
Pozdrawiam

Darek
11-06-07, 09:12
Witam!
Problem związany jest z błędną wartością zmiennej systemowej FILEDIA, która to właśnie jest odpowiedzialna za wyświetlanie okienek dialogowych przy wyborze plików do otwarcia bądź zapisu. Aby wspomniane okna dialogowe były wyświetlane należy w linii poleceń wpisać polecenie FILEDIA i nadać jej wartość 1.

Darek_pierwszy
09-05-11, 21:29
Też miałem ten problem (nie otwierały się okna zapisz jako... i otwórz), Rysunki otwierałem klikając w folderze. U mnie przyczyna była zupełnie inna. Męczyłem się tak prawie 2 tygodnie prawie codziennie przeinstalowując AutoCAD-a. Na forach nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi, ale całe szczęście skojarzyłem fakt, że 2 tygodnie wcześniej skończyła mi się subskrypcja na Norton Internet Security i przesiadłem się na niby lepszy Norton 360 ver. 5,0. Po odinstalowaniu antywirusa problem ustąpił. W pomocy Symanteca powiedziano mi, że problem jest znany i trzeba usunąć ręcznie bibliotekę z systemu o nazwie buShell.dll. Nie sprawdzałem już tego ponieważ znowu kupiłem Nortona Internet Security. AutoCAD działa.