PDA

Zobacz pełną wersję : Laptop do Civila...

Lianka
19-02-09, 12:25
Poszukuję laptopa do Civila i potrzebuję pomocy w kwestii grafiki jaką najlepiej powinien posiadać.
Macie jakieś propozycje? Podzielcie się swoim doświadczeniem please...

lordson
24-02-09, 15:03
witam, ja mam lapka core 2 duo 2,5ghz, grafikę ATI Radeon 512 MB, po fakcie okazało się, że te karty graficzne to raczej do gier :(

Lianka
24-02-09, 22:25
Taaa. Jak kupowałam komputer stacjonarny to zasięgałam opinii "specjalisty" , który zachwalał ATI do CADa. Teraz muszę kartę wymienić bo mnie szlag trafia jak zaczyna odświeżać przy dużej ilości danych w Civilu...

Na drugiej stacjonarce mam FXa nVidii i jest o niebo lepiej. Tyle, że do laptopów nie ma FX-ow :( a ja nie mam pojecia jaka karta im dorównuje.

Łukasz Keller
25-02-09, 01:59
Chyba Google było w złym humorze jak szukałaś ;)

Nie wiem czy to o to Ci chodziło, ale podaje linka: http://www.fujitsu-siemens.com.pl/products/deskbound/workstations/celsius_h.html

To są tzw. mobilne stacje robocze, więc... mogłaś mieć problem z ich znalezieniem.

W prawej kolumnie są PDFy ze specyfikacjami poszczególnych modeli (250, 260, 270).

Zadzwoń do nas, w sensie do Aplikomu, pod numer (042 - 2881 615) - nasi techniczni (Łukasz lub Czarek) odpowiedzą Ci, co będzie optymalnie chodziło z Twoim Civilem.

Lianka
25-02-09, 10:52
Dziękuje bardzo. Niestety w obecnej chwili nie stać mnie na zakup takiego cacka :( więc muszę szukać czegoś w miarę dobrego tanim kosztem....:(

Mój stary lapek to też FS więc mam jakiś sentyment do nich i wiem ,że z Civilem sobie dobrze radzi. Słyszałam jednak ,że FS zwija manatki z Polski i będzie problem z ewentualnym serwisowaniem...

Na forach polecają Toshibę Tecra ale ona ma tylko 14" :( mój ma 15 a i tak wydaje się mały.

Lianka
25-02-09, 11:01
Kurcze i możliwość downgradu do XP jest w tym celsiusie.... ale pokusa....