PDA

Zobacz pełną wersję : Wiseimage X-7 pod Win-7 64-bit

MarcinA
21-01-10, 19:37
Witam
Czy istnieje możliwość uruchomienia programu Wiseimage X-7 dla Windows pod Win-7 64-bit? Serwer licencji "Registration WIzard" nie uruchamia się w czasie startu programu zwracając błąd. Posiadam klucz USB SAFENET i plik z rozszerzeniem lic wykorzystywane podczas pracy pod systemem XP.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Marcin

Marek Saliszewski
22-01-10, 11:11
Wiam,
Program Wise Image X nie jest zgodny i nie działa na Windows Vista i Windows 7. Nawet jeżeli byśmy uruchomili serwer licencji "Registration Wizard", to sam program nie zadziała. Dopiero wersja Wise Image 11 działa na Viście ( i po pewnych czynnościach na Winows 7). Jest już dostępna wersja 11.5 w pełni zgodna z Windows 7, na razie w wersji angielskiej. Jeśli chodzi o Wise Image X to pozostaje jedynie sprawdzić, czy udasię go uruchomić w "XP mode" na maszynie wirtualnej możiwej do uruchomienia na Windows 7.
Pozdrawiam,
Marek Saliszewski

arkitekt
21-05-10, 22:49
. Dopiero wersja Wise Image 11 działa na Viście ( i po pewnych czynnościach na Winows 7).

jakie czynności trzeba podjąć aby uruchomić program na Win 7?

Marek Saliszewski
24-05-10, 08:28
Witam,
Po zainstalowaniu programu Wise Image 11 należy podmienić jedną biblitekę (plik z rozszerzeniem .dll).
Pozdrawiam,
Marek Saliszewski

emko
13-06-10, 01:13
Witam,
Po zainstalowaniu programu Wise Image 11 należy podmienić jedną biblitekę (plik z rozszerzeniem .dll).
Pozdrawiam,
Marek Saliszewski

Witam,
Którą bibliotekę trzeba podmienić i na jaką?

Marek Saliszewski
14-06-10, 12:34
Witam,
Aby uruchomić program na Windows 7, należy wkopiować załączoną bibliotekę do katalogu instalacyjnego programu (C:\Program Files\CSoft\WiseImage Pro 11.0\) oraz do katalogu C:\Program Files\CSoft\WiseImage Pro 11.0\bin\system, o ile taki istnieje (u mnie istniał i ta biblioteka tam też była). To są standardowe ścieżki podpowiadane przez program podczas instalacji.
Ja testowałem to na wersji zabezpieczonej kluczem sprzętowym. Sterownik do klucza, zgodny z Windows 7 (wersja 7.6.1) należy pobrać z internetu.

emko
15-06-10, 01:22
Witam,
Bardzo dziękuję Panie Marku, byli tacy, którzy nie wierzyli, że WI 11 będzie działać w Windows 7.

Bart
28-12-11, 11:21
Również dziękuję za pomoc.
Po zainstalowaniu programu uzupelniłem bibliotekę, teraz jest O.K.

pozdrawiam

donkich
11-05-12, 10:44
Podziękowania dla Pana Marka rzetelną pomoc. Poszło jak po sznurku... do czasu. Wyskoczył problem z licencją. Starej (z systemu XP) nie przyjmuje, a nowej serwis nie podaje - wszystkie dla mojego numeru seryjnego zostały wydane. Jak to rozwiązać?
Czy ktoś w ogóle jeszcze śledzi ten wątek?

Marek Saliszewski
11-05-12, 11:16
Jak już wspominałem, WiseImage X nie działa na Windows 7.
Jeżeli to jest nowsza wersja i nie przyjmuje pliku licencyjnego, to trzeba się zwrócić do dostawcy oprogramowania aby pomógł rozwiązać problem.
Pozdrawiam,
Marek Saliszewski

donkich
14-05-12, 14:25
Już wszystko działa. Tak jak Pan sugerował licencję przesłał dostawca i jest OK.
Tylko ten nieszczęsny raport kalibracji... (otarty inny wątek).
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Tomasz Baran