Marek_K
08-07-07, 20:16
Co jest nie tak z oknem czterokwaterowym - nie tnie dokładnie ściany, tzn. po wstawieniu tego okna brak jest grubej lini ściany - po eksporcie do dwg widać szczególnie. Kiedyś na forum jeden z użytkowników udostępnił "polskie okna" w kilku odmianach: 1,2,3,4-kwaterowe. Pierwsze trzy działają bez zarzutu natomiast czterokwaterowe nie wycina dokładnie ściany. Jestem bardzo początkującym revitowcem i nie bardzo wiem co zrobić, nie umiem jeszcze tworzyć własnych bibliotek, korzystam chwilowo z udostępnionych. Używam wersji 8.1 - oczekuję na subskrybowaną wersję 2008.
Oprócz tego mam jeszcze jedno pytanie: chodzi o etykiety okien i drzwi. Lepiej wstawiać oddzielnie po wstawieniu okien i drzwi czy razem. Czy przy etykietach okien muszę mieć cztery etykiety tzn lewa, prawa, górna, dolna; opis okna aby zawsze był na zewnątrz. Inną sprawą są okna i drzwi wstawiane pod kątem. Próbowałem to uczynić zgodnie z poradami na forum ale to nic nie dało. W załączeniu przesyłam widoki wstawionego dobrego (3) i złego (4) okna.
Oprócz tego mam jeszcze jedno pytanie: chodzi o etykiety okien i drzwi. Lepiej wstawiać oddzielnie po wstawieniu okien i drzwi czy razem. Czy przy etykietach okien muszę mieć cztery etykiety tzn lewa, prawa, górna, dolna; opis okna aby zawsze był na zewnątrz. Inną sprawą są okna i drzwi wstawiane pod kątem. Próbowałem to uczynić zgodnie z poradami na forum ale to nic nie dało. W załączeniu przesyłam widoki wstawionego dobrego (3) i złego (4) okna.