Zobacz pełną wersję : Home Use Benefit dla Civil 3D
Nie wiedziałam gdzie temat umieścić więc pytam tutaj:
W jaki sposób można uzyskać te dodatkową licencję?
Co się dzieje po zakończeniu subskrypcji, czy w razie braku przedłużenia trzeba będzie coś płacić czy licencja po prostu wygasa oraz czy po przedłużeniu subskrypcji legalność licencji automatycznie też sie "wydłuża"?
Dariusz Gołata
16-07-07, 15:12
Witam!
Instalacja i aktywacja odbywa się analogicznie do pierwszej instalacji i aktywacji. W razie problemów na pewno uda się uzyskać pomoc u sprzedawcy :).
Myślę, że resztę wątpliwości rozwieje poniższy tekst:
Wyciąg z warunków Home Use Benefit:
Licencja na drugą kopię oprogramowania w ramach Home Use Benefit może być zainstalowana na komputerze domowym pracownika, także będącym jego własnością (a nie należącym do firmy – licencjobiorcy).
Powinna być wykorzystywana do prac na rzecz firmy (licencjobiorcy) lub do celów edukacyjnych/szkoleniowych pracownika.
Możliwość wykorzystania drugiej licencji w ramach Home Use Benefit trwa tak długo, jak długo trwa subskrypcja na dany produkt i dotyczy tylko licencji na oprogramowanie objętych subskrypcją.
Druga licencja uzyskana w ramach Home Use Benefit ma charakter czasowy – na 13 miesięcy od daty rozpoczęcia bieżącej subskrypcji dla danego produktu.
Obie licencje (główna i uzyskana w ramach Home Use Benefit) nie mogą być wykorzystywane jednocześnie (oprogramowanie nie może być uruchomione w tym samym czasie).
Wykorzystanie licencji jest możliwe tak długo, jak długo pracownik jest zatrudniony przez firmę-licencjobiorcę. W przypadku rozwiązania umowy o pracę licencja uzyskana w ramach Home Use Benefit powinna zostać natychmiast zdeinstalowana. Jej dalsze wykorzystywanie będzie naruszeniem warunków licencji.
To rozumiem, ale czy instaluje sie z tej samej płyty, którą już mam i z tym samym numerem licencyjnym czy też należy gdzieś uzyskać nowy numer?
Dariusz Gołata
17-07-07, 10:09
Tak, instaluje się z tej samej płyty, z tym samym numerem seryjnym (w przypadku licencji jednostanowiskowej) a po instalacji należy uzyskać kod aktywacyjny dla nowego stanowiska.