PDA

Zobacz pełną wersję : No wlasnie jak to zrobic

Bruno
14-07-07, 11:48
Wiatm wszystkich :)
Czy ktos ma pomysl jak zaczac zabawe z Revitem???? Mam go od kilku dni i jakos nie moge wystartowac. Za wszelkie podpowiedzi bede wdzieczny
Pozdrawiam

Aleksandra Pieniążek
16-07-07, 09:54
Witam,

To w jaki sposób rozpocząć zabawę z Revitem zależy w dużej mierze od tego czy pracuje się na podkładach z programu AutoCAD czy np. rozpoczyna się pracę zupełnie od zera. Myślę, że łatwiej mi będzie Panu pomóc jeśli sprecyzuje Pan swoje pytanie ponieważ pracę w Revicie można rozpocząć na wiele różnych sposobów.

Bruno
16-07-07, 15:00
Witam
W zasadzie to chcialbym zapoznac sie z obiema mozliwosciami. Aktualnie pracuje w autocadzie ale juz niedlugo bede musial sie ''przesiasc'' na revita wiec mysle ze mozliwosc kontynuacji rysunkow autocada w revicie bedzie bardzo przydatna.
Pozdrawiam

Aleksandra Pieniążek
16-07-07, 15:33
Witam,

Revit współpracuje z programami obsługującymi między innymi rozszerzenia DWG. Zatem zacznijmy od przypadku gdy mamy do dyspozycji rysunki wykonane w AutoCADzie. Taki rysunek należy importować do Revita. Jak to zrobić?
1. Z menu głównego wybieramy File a następnie Import/Link i CAD Formats
2. W oknie dialogowym Import/Link szukamy rysunku który chcemy importować, zaznaczamy Link, Curent view only( dla Import or Link) a także Black and white(dla Layer/Level colors) i klikamy Otwórz.